2012

13. apríl – premiéra spevohry „Keď chcem dievku vydať“ v Malej sále Domu kultúry v Pezinku, ktorú sme naštudovali a nacvičili pod vedením nášho autora a režiséra PaedDr. Kamila Baxu.
Cel‎ý súbor s napätím očakával “Deň D”, ktorý mal nastať 13. apríla. Od októbra sme sa zodpovedne pripravovali, aby sme Pezinčanov nesklamali a pripravili pre nich hodinku dobrej zábavy, s humorným slovom a krásnymi ľudovými pesničkami, ako každý rok. S pribúdajúcimi hodinami v nás rástla tréma. Bolo treba ešte kadečo precvičiť a dotiahnuť niektoré detaily. Okrem dialógov sme definitívne spresnili choreografiu, záverečné scény a klaňačky. Dve hodiny pred predstavením sme si odohrali generálku. Pred 18:00 hodinou sme spolu s režisérom “lámali väzy” a keď sa odobral na miesto predstavenie sa mohlo začať.
Malá sála praskala vo švíkoch. Do bočných chodbičiek sa umiestnili všetky stoličky, ktoré boli k dispozícii a aj napriek tomu sme videli, že veľa ľudí stojí vo dverách. Bol to veľmi príjemný pocit a tréma z nás okamžite opadla. Potom sme už len vnímali prajné obecenstvo, ktoré živo reagovalo na naše repliky, spievalo si s nami a jednotlivé výstupy odmeňovalo štedrým potleskom. Priaznivá atmosféra v hľadisku nás neskutočne motivovala a my sme sa vypli k nadšenému výkonu. Náš režisér sedel v prvom rade pod pódiom a jeho tvár bola ako zrkadlo. Vyjadrovala veľkú spokojnosť a bola pre nás veľkým povzbudením.
Predstavenie sme odohrali v uvoľnenom štýle, na žiadosť obecenstva sme zaspievali niekoľko prídavkov a potom sme sa už v šatni opájali naším dobrým výkonom a prijímali gratulácie. Tento pocit v nás odznieval ešte dlho po premiére. Režisér PaedDr. Kamil Baxa sa priznal, že od nadšenia nemohol ani zaspať. Tento pocit sme určite mali všetci a tešíme sa na reprízy.

     
 

13. jún – spevohra „Keď chcem dievku vydať“ v Stredisku kultúry Bratislava – Nové mesto, Vajnorská 21.

          
 

29. september – spevohra „Keď chcem dievku vydať“ v Kultúrnom dome vo Vištuku.

Členovia súboru v tomto roku:

Hilda Strapáková
Magda Kollárová
Anna Hološková
Anna Šavarová
Eva Frťalová
Mária Miškeriková
Viera Komendová
Šárka Lefnerová
Emanuel Penák
Pavol Nagy
Slavomír Frťala
Miroslav Sedlák
Ján Lunák
Marian Gašparovič
Miroslav Kosa
Milan Vencel
Dušan Kostka
Ivan Dubek