2024

Milí priatelia,
takto sme spoločne strávili kvetnú nedeľu s deťmi z MŠ, ZŠ a FS Vinosadčan vo Vinosadoch. Bol to krásny zážitok pre nás všetkých.
Ján Bodo

 


 

 

Náš súbor 13.marca venoval kyticu ľudových piesní členom JDS Základnej organizácie Pezinok.
Veríme že naše piesne obohatili slávnostnú atmosféru výročnej členskej schôdze.
Informáciu o priebehu výročnej členskej schôdzi ponúka aj TV Pezinok.

záznam TV Pezinok

 

 

Tak ako v roku 2023 aj v tomto roku FSS Radosť pokračuje v úspešnom spoločnom projekte s deťmi z obce Vinosady.
V nedeľu 24.3.2024 -Kvetná nedeľa po organovom koncerte Martina Baka v kostole Sv. Martina Vinosady ponúknu spoločný program detí MŠ, ZŠ Vinosady, FS Vinosadčan a FSS Radosť pod názvom „Kvetná nedeľa“.
Naše spoločné vystúpenie bude v telocvični ZŠ Vinosady o 17:00 hod.
Veríme, že vás prilákajú nielen majestátne zvuky organovej hudby, ale prídete povzbudiť aj detičky aj nás seniorov.
Tešíme sa na vás.
Ján Bodo

 

FSS konkurz

 

Milí naši priatelia, priaznivci a milovníci folklóru
V roku 2023 sme pre vás pripravili 21 koncertov a vystúpení, ktorými sme sa uchádzali o vašu priazeň.
Najdôležitejšie pre nás boli vystúpenia v Pezinku Mama moja radostná a Stridžie dni, alebo od Kataríny do Vianoc. Nechýbali sme ani na Wanadoo festivale športu Pezinok a vinobraní v Pezinku a Rači. Potešili sme klientov CSS pod Karpatami Pezinok.
Už druhý rok sme vystupovali v Piešťanoch v hudobnom pavilóne. Boli sme navštíviť priateľov vo Valašskom Meziříčí, a súčasne gratulantami nášmu priateľovi Jardovi Piškulovi pri jeho životnom jubileu. Náš súbor bol súčasťou galaprogramu spolu s Cimbálovou muzikou „POLAJKA“ a Valašským souborem písní a tancu „Bača“. Tiež sme vystupovali na „Medzinárodnom folklórnom festivale na Myjave“.
Zaujímavé boli naše vystúpenia v okolitých obciach. Vo Viničnom sme boli súčasťou Fašiangového a zabíjačkového hodovania. Vo Vištuku, Dubovej a Senci sme zabávali rovesníkov z JDS a MS. Navštívili sme aj rovesníkov v Lužiankach, kde sme gratulovali piesňami všetkým prítomným mamám a babičkám. Na záver koncertu sme sa spolu s Folklórnym súborom ŠAĽAN poďakovali spoločnými piesňami a tancom všetkým účastníkom tohto prekrásneho stretnutia.
Hľadáme neustále nové formy ako zaujať a byť stále lepší. Naše spoločné vystúpenia z deťmi MŠ a ZŠ boli dojemné a veríme že boli aj podnetom pre založenie FS Vinosadčan.
Myšlienka zakomponovať do našich koncertov informácie aké zvyky sa dodržiavali niekedy v minulosti t.j. časť koncertov propagovať aj ako zvykoslovné pásmo sa nám osvedčila nielen na fašiangy a kvetnú nedeľu, ale najmä pri našom koncerte „Stridžie dni, alebo od Kataríny do Vianoc“.
Na rok 2024 máme pre vás pripravené ďaľšie zaujímavé koncerty a vystúpenia. V prípade, že chcete mať informácie priamo z prvej ruky a chcete sa aj na príprave podieľať, neváhajte prísť v pondelok na našu skúšku.
Ak nestihnete tento najbližší, tak kľudne prídite aj niektorý ďalší. Pre istotu zopakujem o 15 00 hod, malá sála PKC (Dom kultúry Pk). Tešíme sa na vás.

Ján Bodo